Největší událost pro rodinné firmy v Česku

Autor LIFTIA
Datum vydání 8. červenec 2024

Family Business WeekSummit 2024 byl prestižní událostí, která dokázala přilákat přes 200 hostů a kde bylo celkem 92 zástupců nejvýznamnějším tuzemských i zahraničních rodinných firem, kteří otevřeně sdíleli své příběhy. Mezi tyto nejznámější patřily Petrof, SIKO, LIKO-S a celosvětově známý Victorinox.

FBW Summit je akcí, kde můžete být svědky zajímavých panelových diskuzí, s hlubokými vhledy do problematiky řízení rodinných podniků, ale můžete si i aktivně zapojit dotazy z publika. Nebo prakticky diskutovat s workshopery na témata z různých oblastí podnikání. Nejpodstatnější je ale 1:1 setkávání s obrovským množstvím inspirativních lidí v prostředí, kde se nikdo nebojí být otevřený, upřímný a autentický. Toho je v naší české kotlině jako šafránu a je třeba takové akce podporovat. Rodinné firmy jsou základem české ekonomiky a hrají klíčovou roli v udržování tradic a hodnot.

“Rodinné podniky tvoří více než 50 procent zaměstnanosti v České republice. Vytváří jednu třetinu HDP a to vše je klíčové proto, aby se Česká republika rozvíjela, bohatla a byla moderní zemí, která je založena na tržním hospodářství.” uvedl Viktor Vojtko, poslanec Parlamentu České republiky.

V LIFTIA rodinné firmy podporujeme a dlouhodobě prosazujeme, aby toto rodinné stříbro naší ekonomiky zůstalo v českých rukou. Pomáháme těmto firmám překonávat zlomové okamžiky jejich vývoje, ať už jde o předání firmy nové generaci, akvizici konkurenta nebo získání investičního kapitálu pro akceleraci rozvoje.

Pro LIFTIA je obrovskou poctou i velkým závazkem přispívat k rozvoji a stabilitě rodinných firem. Tím, že sdílíme své know-how a inspirujeme se od těch nejlepších a největších v oboru, získáváme nové podněty a motivaci. Přesto si zachováváme osobitý směr, který je jedinečný a nemá obdoby.

Zároveň bychom rádi poděkovali všem panelistům za jejich za obohacující názory a všem, kteří měli možnost zavítat do úchvatných prostor Uhelného mlýna v Libčicích nad Vltavou a prožili s námi kouzelný den plný inspirace a nezapomenutelných zážitků. V poslední řadě patří velké díky pořadatelům za skvělou organizaci celé události v čele se zakladatelem FBW Davidem Krajíčkem.

Těšíme se na další spolupráci a společné projekty. Pokud vám tento ročník unikl, určitě si nenechte ujít ten příští.